Led ljusramp till bilen fortfarande aktuell?

Utvecklingen för laser lampor inom den hårt konkurrensutsatta bilindustrin går snabbt framåt och vi har redan fått se flera stora biltillverkare anamma den nya tekniken. Men trots detta befinner vi oss i ett väldigt tidigt skede för att tillämpa teknologin på en stor skala. Om eventuellt fem till sex år kommer vi få se ett skifte inom fordonsbranschen men tills dess är det fortfarande led ljusramper utan tvekan är det bästa valet för bilförare som vill ha ett snyggt och bra extraljus. Led dioderna dominerar marknaden för fordonsbelysning vilket kanske inte är så konstigt då led dioderna fortsätter att utvecklas och slår nya lumen rekord för varje år som går och nu tillämpas tekniken även på varningsljus och varningsljusramper i stor omfattning. Cree, Lumileds, Philips och Osram är de företag som tillhör eliten inom fordonsbranschen, och numera kan man får ut mer 140 teoretiska lumen per watt av en led ljusramp. Och därmed kan man med största sannolikhet konstatera att led dioderna i ljusramperna inte bara gör led belysningen aktuell utan också tvekan det bästa valet för tillfället. Vi kommer nog behöva vänta minst ett par år innan laserbelysning kan konkurrera på samma villkor.

Image result for led chip

Vilka led extraljus ger mest ljus?

Att välja rätt led extraljus är utan tvekan en utmaning som inte är lätt att lösa. Detta är en väldigt svår fråga att besvara egentligen då det inte alltid är ljusflödet som den mest avgörande faktorn. Hur en lampa sprider ljuset är desto viktigare och detta är förstås väldigt subjektivt. Vad vill man få ut av lampan, är det längden eller bredden som är det viktigaste? Ett bra förslag är att man testar sig fram för att hitta ett lämpligt led extraljus som hjälper dig som förare under mörkerkörning. Varumärken som Vision X och Rigid, Dual Deluxe hör utan tvekan till de bästa extraljusen på marknaden.

 

Här ser ni hur en ljusramp med en effekt på 180W ser ut på en VW.