När ersätter OLED den nuvarande LED lampan?

Det pratas väldigt mycket om OLED under senare år, mycket tack vare de nya TV skärmarna från Samsung och Philips som använt oled-teknik. Men hur ser möjligheterna ut för oled teknologin, när ersätter den led på större skala? Svaret på denna fråga är med hög sannolikhet, aldrig. Nu kanske en del läsare blir överraskade, men faktum är att led dioderna som används i dagens ljuskällor är uppbyggda på ett helt annat sätt till skillnad från oled tekniken som inte riktigt går att tillämpa på samma sätt.

Oled lysrör och downlight är en omöjlighet

Att oled tekniken kommer appliceras som ljuskälla på en större skala finns det inga tveksamheter om. Men tekniken är utvecklad på ett sätt som gör den fullständigt olämplig som ljuskälla för exempelvis ett lysrör eller en downlight armatur. Istället för att belysa stora lagerlokaler eller privata hushåll, kommer oled istället vara den dominerande belysningstekniken för skärmar och digitala displayer där ljusstyrkan inte är det mest väsentliga. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan led dioder och oled för att man ska kunna dra slutsatsen att led belysningen även fortsättningsvis den dominerande ljuskällan inom de allra flesta användningsområdena. Oled och led lampan har inte mycket gemensamt och den förstnämnde var aldrig tänkt att bli någon ersättare till den populära led lampan vars syfte är att avge en ljusstyrka med höga lumen-tal.

Om du vill veta mer om oled så rekommenderar jag att du besöker ledlysrör.nu eller alternativt följande wikipedia sida, klicka här för mer information.